Преговорните екипи на ГЕРБ и ПП-ДБ ще се срещнат в петък, събота и неделя

В петък, събота и неделя (8, 9 и 10 март) преговорните екип на ГЕРБ и ПП-ДБ ще проведат разговори по проекта за коалиционно споразумение, предложен от партията на Бойко Борисов.

„С Мария Габриел имаме насрочени разговори за петък, събота и неделя. Надяваме се да успеем в този порядък да постигнем съгласие“, заяви днес министърът на финансите в оставка Асен Василев.

Съпредседателят на ПП-ДБ очаква минимални промени в кабинета, който Мария Габриел трябва да оглави. "Няма квоти, „максимум две-три“ промени", добави Василев.

Той коментира, че е имал разговори както с премиера в оставка Николай Денков, така и с вицепремиера в оставка Мария Габриел.

„Министерството на финансите си е изпълнило абсолютно всички мерки, които са заложени в програмата. Единствената неизпълнена мярка е второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, но е, защото от февруари месец отлежават пътната карта и правилата за избор на антикорупционната комисия. Парламентът трябва да ги гласува, за да можем да приключим процеса по второто плащане“, каза Василев, цитиран от Нова телевизия.

Според него няма време за дълги преговори между първите две политически формации. /БГНЕС