Предаването на изборните книжа става бързо и спокойно в „Арена Армеец“

Час след официалния край на изборния ден, членовете на секционните избирателни комисии вече са в столичната зала "Арена Армеец", а журналисти отново могат да наблюдават процеса по предаване на книжата и флашките с резултатите от балотажа за президент и вицепрезидент, предаде репортер на БГНЕС.

Оказа се, че предаването на изборните книжа става бързо и безпроблемно. От РИК-София заявиха, че 122 секционни избирателни комисии вече са пристигнали.

„Денят мина много по-спокойно в сравнение с предната неделя. Почти нямаше сигнали за нарушения и жалби. Вече са пристигнали 122 секционни избирателни комисии. И те много бързо се справят с отчитане на резултата и комплектоване на документите“, каза секретарят на 23 РИК-София Полина Витанова.

По думите ѝ в изборния ден е имало твърде леки нарушения, които са били сравнително малобройни.

„Имаше недопускане на лица да гласуват заради това, че са в заличителния списък по настоящ адрес, такива, които са били с удостоверения за гласуване на друго място, но не са си взели копия от тях, студенти, които са с електронните книжки и съответно трябва да разполагат с уверения, за да бъдат допускани да гласуват и че контролните разписки се пускат в непрозрачна кутия – общо взето това бяха сигналите“, обясни Витанова.

Според нея балотажът е бил по-лесен и по-бърз спрямо предходния вот, тъй като кандидатите са само двама.

В другата голяма спортна зала - „Асикс Арена“, също представителите на секционните избирателни комисии от 24-ти избирателен район София са вече на място. Там трябва да се обработят 518 секции. /БГНЕС