ПП: За ноември имаме две опции за газ, няма място за страх

"Още миналата седмица правителството на Кирил Петков договори нови количества втечнен газ на цени на около 30 долара по-ниски от европейските. За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка, осигури възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че наследниците му в управлението не успеят да осигурят нужната инфраструктура или успеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ".

Това се казва в позиция на "Продължаваме промяната" /ПП/ по повод извънредната пресконференция на премиера Гълъб Донев и на енергийния министър Росен Христов, които определиха ситуацията с доставките на газ за страната ни като сериозна.

"За ноември също имаме две опции – служебният кабинет може да ги разгледа. През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит", допълват от ПП. От партията апелират да не се всява страх сред населението.

"Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ е, че може да бъде спрян по всяко време. Припомняме на българското общество, че не Кирил Петков и Александър Николов спряха доставките по газовия договор, а "Газпром" - едностранно и в нарушение на договора с България", заявяват още от "Продължаваме промяната". /БГНЕС