Потър: Ние сме в процес на развитие

Греъм Потър обвини слабата защита на Челси и лошия късмет след поражението от Борусия Дортмунд с 0:1 в първи осминафинал от Шампионска лига, но настоя, че е видял достатъчно положителни неща от представянето на своите футболисти.

„Сините“ създадоха серия от добри ситуации на „Сигнал Идуна Парк“, като най-добрият дойде, когато Жоао Феликс уцели гредата, но не успяха да преодолят стража на „жълто-черните“ Грегор Кобел. Карим Адейеми впоследствие направи разликата със страхотен индивидуален гол след контраатака. Трима от новите играчи на Челси през януари – Енцо Фернандес, Феликс и Михайло Мудрик, стартираха в Германия, и Потър остана доволен от елементи на това, което видя.

Жоао Феликс (л) уцели гредата при една от добрите възможности за Челси в мача с Дортмунд.

Представянето ни беше много силно, особено през второто полувреме. Създадохме много положения и положихме усилия пред гола, но съм разочарован от допуснатото попадение. Мисля, че бяхме по-доминантният отбор след почивката. Това е първото полувреме от сблъсъка, трябва да се прегрупираме. Това е контраатака от ъглов удар, бяхме близо до това да отбележим. Те ни преодоляха. Разочароващо е, трябва да бъдем по-добри. Като изключим това, бяхме много, много добри, просто трябва да вкарваме. Мисля, че имахме добри движения в атака, яснота по отношение на това как искаме да нападаме и да попадаме в правилните пространства. Поведението ни също беше на ниво“, започна специалистът за BT Sport.

Челси е в незавидна форма, печелейки едва два от последните си 13 мача под ръководството на Потър. Тази негативна серия остави тима в средата на класирането във Висшата лига и нуждата от това да обърнат развоя на събитията на „Стамфорд Бридж“, за да прогресират в Европа, когато се проведе реваншът на 7 март. Но Потър настоява, че отборът му върви в правилната посока.

Видяхте реакцията на привържениците, те бяха много положителни, видяха представянето на отбора, посрещнаха ни по фантастичен начин. Ние сме в процес на развитие, знаем, че има много положителни неща тук. Винаги се нуждаеш от малко повече късмет, но не можеш да го чакаш, трябва да продължиш да работиш. Момчетата са фантастични по отношение на работата си, но продължаваме да страдаме в момента. Но ще продължим да работим“, завърши той. /БГНЕС