Поредна неприятна контузия за Барселона и Усман Дембеле

Усман Дембеле стана жертва на поредната травма в кариерата си.

Френският национал Усман Дембеле е с разкъсан бедрен мускул, обявиха от Барселона.Тестовете, проведени във вторник, на Усман Дембеле показаха, че играчът има пълно проксимално разкъсване на подбедрицата в дясното бедро", съобщиха от клуба. „В следващите часове ще бъде взето решение относно лечението, което ще последва за неговото възстановяване", се казва още в обръщението.

22-годишният футболист не за първи път страда от подобен род контузия. Той току-що се бе завърнал от травма на дясното бедро, която получи през ноември, преди да понесе нов удар на тренировката в понеделник. Нападателят се присъедини към Барселона от Борусия Дортмунд през лятото на 2017 г. за сумата, достигаща до 147 млн. евро. Той има 21 мача за Франция и бе част от състава, спечелил Световната купа в Русия.

Последната му контузия е подобна на тази от 2017, която получи в първия си мач за Барселона в Ла Лига. Тогава той остана извън игра за пет месеца заради разкъсано сухожилие в лявото бедро.

Барселона ще играе срещу Наполи в осминафиналната фаза на Шампионската лига на 25 февруари. Франция пък започва участието си на Евро 2020 срещу Германия в Мюнхен на 16 юни. /БГНЕС