Пореден скандал в СОС: ГЕРБ, БСП и ИТН напуснаха временно заседанието

Столичният общински съвет беше разтърсен от пореден скандал. Общинските съветници от ГЕРБ, БСП и ИТН напуснаха временно заседанието с мотива, че председателстващата заседанието Грети Стефанова дава думата само на ПП, предаде репортер на БГНЕС.


Иван Таков от БСП обясни пред журналисти защо групата на БСП излезе временно от заседанието на СОС – "защото нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено. ГЕРБ си заминаха от управлението, та Столична община, но виждаме, че гербаджийщината остава вътре в залата".

Преди заседанието Таков съобщи, че от БСП са внесли писма до кмета по най-наболелите теми в града. Той е категоричен, че е недопустимо да не се дава право на опозицията да направи реплики и да зададе своите въпроси. По думите му по този начин няма да намерят никакви допирни точки с управляващите СО в момента.

Ваня Григорова подчерта, че от БСП са имали въпрос кой ще бъде заместник-кметът по транспорт, поради което е подала заявка, но тя не е изчетена от председателстващата заседанието Грети Стефанодава. "Това авторитарно управление на дебата, което се повтаря вече за трети път в залата на СО, очевидно не демонстрира желание за диалог и каквото и да е разбирателство", каза тя и допълни, че най-многобройната група в СОС все още няма желание да проведе прозрачни разговори с останалите групи.

Пламен Данаилов от ИТН отбеляза, че е крайно неприемливо случващото се. "Добре, че кметът дойде да си представи екипа, това е похвално. Трябваше да го направи още на първото заседание", каза той и допълни, че ако тогава Терзиев не е знаел кои са харата, част от екипа му, значи са част от някаква договорка, в която от ИТН не са участвали.

Данаилов заяви, че днес във финансовото министерство са привикани изпълнителните директорите на Топлофикация София и на БЕХ да се МФ да стане първо собственик на дълга на Топлофикация София, а след това и неин собственик. "След като не е в интерес на кмета да задържи собствеността, ние не знаем каква е неговата визия за отоплението на София и топлата вода на София, изобщо за развитието на това дружество, след като с такава лека ръка е готов да го отстъпи на финансовото министерство", допълни той.

След изявленията пред медиите, общинските съветници се върнаха в зала. /БГНЕС