Попов с 12-то място в последния старт за сезона, Бротен спечели титлата в слалома

Алберт Попов завърши на 12-то място в последния слалом от Световната купа по алпийски ски, с който бе сложен край на сезона. В Солдеу, Андора най-добрият български алпиец даде девето време в първия манш и 14-то във втория за 12-та позиция в крайното класиране с общо време 1 минута, 56.59 секунди.

Победител днес стана швейцарецът Рамон Ценхойзерн с 1:54.87, а само на шест стотни зад него се нареди Лукас Бротен от Норвегия. Топ 3 допълни друг норвежец - Хенрик Кристоферсен (+0.63 секунди). По този начин Бротен спечели малкия кристален глобус в дисциплината, оставяйки на 52 точки зад себе си Кристоферсен, докато Ценхойзерн приключва на трета позиция.

Алберт Попов завършва сезона на 15-то място в крайното класиране за слалома и 44-то в генералното класиране. Това е най-доброто постижение за 25-годишния Попов и в двете класирания.

При жените носителката на големия кристален глобус Микаела Шифрин завърши сезона подобаващо с 14-та победа от началото на сезона и общо 88-ма в кариерата ѝ. Зад нея в днешния гигантски слалом се наредиха норвежката Теа Стернесунд и Валери Грение от Канада.

Американката грабна титлите в слалома и гигантския слалом, след като записа един успех в Супер-Г, седем в гигантски слалом и шест в слалома през сезона. Скоростната кралица София Годжа от Италия не остави шансове на конкуренцията в спускането с пет първи и три втори места в девет старта в дисциплината. Ветеранката Лара Гут-Берами триумфира в Супер-Г за четвърти път в кариерата си.

При мъжете Марко Одермат от Швейцария убедително стигна до титлата от генералното класиране, завършвайки пред норвежците Александър Омод Килде и Хенрик Кристоферсен. Одермат взе малките кристални глобуси в Супер-Г и гигантския слалом, докато Килде бе номер 1 в спускането, а друг норвежец - Лукас Бротен, спечели титлата в слалома. /БГНЕС