Политически фигури в Копривщица за 146 г. от Априлското въстание

Министър-председателят Кирил Петков ще участва от 11,00 ч на 1 май, неделя, в честванията в град Копривщица по случай 146-годишнината от Априлското въстание.

Премиерът Петков ще положи цветя на гроба на Тодор Каблешков, ще участва в официалното откриване на честванията на Априлската епопея и ще наблюдава спектакъла „Първа пушка“, възпроизвеждащ епизоди от Априлското въстание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев ще участва в тържественото отбелязване на 146-ата годишнина от Априлското въстание в Копривщица, Панагюрище и в местността Оборище.

Днес в 11.15 часа председателят на парламента ще положи цветя на гроба на легендарния български революционер Тодор Каблешков в двора на църквата „Успение Богородично“ в Копривщица. След това Никола Минчев ще произнесе слово на официалната церемония пред Паметника-костница на априлци в града.

В 19.30 часа председателят на Народното събрание Никола Минчев ще приеме рапорта на командващия тържествената заря-проверка по повод 146-ата годишнина от Априлското въстание в Панагюрище и ще произнесе слово.

На 2 май 2022 г. в 11.00 часа председателят на парламента ще участва в тържествената церемония в местността Оборище, където през 1876 г. се взема решение за обявяване на Априлското въстание.

Днес от 10.30 часа в град Клисура вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в тържественото отбелязване на 146-годишнината от Априлското въстание. /БГНЕС