Полина Витанова, ОИК-София: Има недействителни бюлетини и грешки в протоколите

Вече над седем часа продължава приемането и обработката на СИК протоколите в "Арена София". СИК са общо 1640, от които 34 служебни и 20 подвижни, като към този момента са приети 1224, предаде репортер на БГНЕС.

Има и недействителни бюлетини в протоколите. Какъв е техният брой, както на действителните, както и на действителните “не подкрепям никого” и всички останали, ще бъде ясен, когато се приемат всички протоколи. Има сгрешени протоколи. Обичайното, което се очакваше - грешките са сборни. Това заяви председателят на ОИК-София Полина Витанова.

Витанова коментира, че хартиените бюлетини не са забавили процеса. “Както и да се гласува, всеки вот на избирателят трябва да бъде отчетен и внесен”, категорична е тя.

Тя каза, че е разбрала от медиите за жена, която е получила епилептичен припадък докато чака за предаване на изборните книжа, но вече е добре и вкъщи.

"Преумората винаги оказва влияние. Като цяло процесът върви спокойно и през цялата нощ, и сега продължава да бъде спокойно. Силно се надявам, че най-късно ранния следобяд ще сме приключили”, каза още Витанова. /БГНЕС