Почина бизнесменът Манол Велев

Почина бизнесменът Манол Велев. Той бе в кома в продължение на 15 години, след като бе прострелян през юли 2007 година в София.

Велев е съпруг на бившия председател на ДАМС Весела Лечева и беше съветник на президента Георги Първанов по спортните въпроси. Покушението срещу него бе извършено на 11 юли 2007 година от млад мъж, с шапка, който се приближил към него при излизането му от входа на кооперацията на ул. "Мизия" 1, където се намира офиса му. Стрелецът остана неизвестен, а Велев в кома в дома си.

В годините Манол Велев имаше участия в хазартния бизнес и сериозни интереси в строителството на спортни обекти, с инвестиции в туризма, транспорта, търговията, недвижимите имоти, медиите и т.н.

Манол Велев бе председател на Съюза на частните предприемачи "Възраждане". Беше избран за председател на ПФК "Академик 1947". Той бе член на Надзорния съвет на НОИ и един от големите дарители на БСП. Съдружник в "Търговски център - Илиянци 2002" ООД, имаше участия в десетки фирми и сдружения. Притежаваният от него футболен клуб „Вихър Горубляне” се обедини с Академик София. /БГНЕС