Пламен Николов: Нямам намерение да се отказвам от политиката

Ще преминем през чистилището на нови избори, в противен случай обществото ще страда още повече, заяви оттеглилият се кандидат-премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов, предаде репортер на БГНЕС.

„Тогава ще бъдем още по-убедителни и няма да имаме нужда от нелоялни партньори“, прогнозира Николов за резултатите от евентуален следващ предсрочен вот.

Проектокабинетът на ИТН, начело с него като премиер, трябваше да бъде гласуван от парламента днес, но вместо това в четвъртък депутатите ще подложат на обсъждане и гласуване оттеглянето му, което той мотивира с лични причини, за да продължи процедурата с връчването на втория и третия проучвателен мандат.

„Ако бях одобрен за министър-председател с гласовете на партиите, които не бяха от протестите, какво се случва тогава? Абсолютно същото щеше да стане. Щях отново да подам оставка“, обясни той за решението си и допълни: „Ние посочихме кои са нашите естествени съюзници, след като те се отказаха от нас, ние сме предадени. Какъв друг избор имаме? Никакъв“.

На въпроса би ли приел отново да е кандидат за премиер в бъдещ проектокабинет на партията, той отговори: „Не е дошло време“, но допълни, че на този етап няма намерение да се отказва от политиката. Дали ще бъде кандидат-депутат от ИТН на следващите избори предстои да се реши на партийно ниво, обясни още той. /БГНЕС