Пике се сбогува с Барса с успех над Алмерия

Барселона надви Алмерия с 2:0 у дома в среща от 13-ия кръг на испанската Ла Лига. На "Камп Ноу" последният си мач с екипа на каталунците изигра клубната легенда Жерард Пике, който обяви решението си да сложи край на своята кариера след двубоя с новаците.

Жерард Пике изигра последния си мач с екипа на каталунците.

Мачът бе емоционален не само за Пике, но и за целия отбор на "блаугранас", който съумя да изпрати защитника с победа. Тимът на Шави Ернандес можеше да открие още в седмата минута, но Роберт Левандовски се провали от бялата точка. Въпреки тоталното си надмощие до почивката, Барса така и не намери път към вратата на гостите до почивката и така резултатът остана непроменен. Усман Дембеле обаче успокои домакините с гол три минути след старта на второто полувреме, а Френки де Йонг сложи точка на спора с второ попадение след около час игра.

"Беше време да прекратя кариерата си...но съм убеден, че в бъдеще ще бъда отново тук. Вече веднъж си тръгнах и се върнах обратно. Това не е сбогуване. Член съм на отбора, откакто бях роден тук, и ще умра тук", бяха думите на просълзения Пике след края на срещата.

По този начин Барселона се изкачи отново на върха в класирането с актив от 34 точки, с две повече от шампиона Реал, който тепърва ще гостува на Райо Валекано. Алмерия е 15-и с 13 пункта. За Барса предстои гостуване на Осасуна, който по-рано надигра Селта с 2:1 като гост, докато новаците приемат Хетафе. /БГНЕС