Pfizer: Започва нова вълна на пандемията

Новата вълна на разпространение на ковид в света вече започна.. Това заяви главният изпълнителен директор на компания Pfizer Алберт Бурла в интервю за вестник „The Jerusalem Post“.

По отношение на евентуални препоръки за поставяне на пета доза ваксина срещу коронавирус Бурла сподели, че се отнася много внимателно към спазването на препоръките във всяка една държава, тъй като всяка страна си има специфични характеристики и хора, които отговарят за ситуацията и знаят какво точно трябва да се направи.

„Налице е нова вълна от пандемията. Смятам, че не всички са си поставили четвърта доза ваксина, а вече имаме щама Омикрон, който се контролира много по-трудно. Ваксината намалява вероятността от хоспитализация или смърт от ковид“, отбеляза той.

Главният изпълнителен директор на Pfizer призна, че "по света има голям натиск за връщане на хората към обичайния начин на живот".

"Но има причини, поради които можем да го направим сега. Има много голям процент ваксинирани хора и ние разполагаме с методи за лечение. В момента има перорални лекарства, които значително намаляват вероятността от сериозно протичане на заболяването. Смятам, че с всички медицински методи, които имаме, хората могат да живеят живота си", заключи Алберт Бурла. /БГНЕС

Тагове: