Петков за Радев: Маските паднаха, омръзна ми от страхливци

Харесвам френското предложение. Мисля, че такова друго предложение не може да има. Парламентът трябва да реши, аз ще си спазя думата. Това каза премиерът в оставка Кирил Петков, който е в Брюксел.

Аз съм премиер и като обещая на българския народ нещо, аз си спазвам думата. Надявам се в близките дни НС да вземе решение по този въпрос. Имаме исторически момент да можем да запазим всичките си български интереси, неща, които сме си мечтали и това предложение да защити българския интерес за дълъг период на време, каза Петков.

Президентът не може КСНС да не се свиква и да се крием на различни места. Ако си президент на място викаш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци, каза още Петков.

Депутатите не могат да правят кворум втори ден, аз съм учуден, но явно ги е страх, те не могат да си изберат председател на НС, посочи Петков. Никой да не се опитва да прехвърля горещия картоф, че премиерът щял да взема сам решение. Ако сте държавници отидете на комисия и нека да се вземе правилното решение, обърна се Петков към депутатите от външната комисия в НС. Тази борбеност е типична за г-н Борисов. Това сме го гледали 12 години вече, подчерта Петков. /БГНЕС