Петков: Целият български народ в момента чака да имаме нов бюджет

Това, което трябва да направим първо е да подкрепим всички партии внасянето на бюджета, защото докато се преговаря по първия, втория и третия мандат, реално хората чакат. Ние в момента нямаме бюджет. Ние продължаваме да водим разговори. Целият български народ в момента чака да имаме нов бюджет. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

„Трябва да имаме увеличение на минималната работна заплата, трябва да имаме продължаване на увеличаване на пенсиите, трябва да имаме данъчните кредити, трябва да имаме всички тези важни политики, които ние неведнъж сме ги казвали и те трябва да се случат ако има внесен нов бюджет“, каза Петков.

Той подчерта, че всички трябва да са отговорни. „Нека разделим двата процеса – процесът на мандатите и на сформирането на правителство“, каза той.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ обясни, че се водят от два принципа - да решават проблемите на хората и да си спазват обещанията. „Няма как с тези предизборни обещания да направим подкрепа за правителство, от което ГЕРБ е част в първи, втори или третия мандат“, категоричен е той. /БГНЕС