Петков ще разговаря всеки ден с депутатите, готови да служат на държавата

Актуализирането на бюджета и подкрепа за правителство на малцинството са целта на срещите на министър-председателя Кирил Петков с народни представители от българския парламент. Това обяви премиерът в специално видео обръщение.

Петков заяви открито намерението си и през следващите дни да продължи да води явно и почтено разговори с депутати, запознавайки ги в детайли с тежката ситуация в страната. Премиерът декларира още готовност за избори, ако такава е истинската воля на българския избирател. Не ни е страх от избори, категоричен е Петков. Министър-председателят Кирил Петков, обаче, се фокусира върху диалога в интерес на българските граждани.

В своето обръщение премиерът дава изключително сериозни аргументи в подкрепа на актуализацията на бюджета, в който са заложени редица социални плащания, както и данъчни облекчени за семействата с деца. Министър-председателят изрази опасенията си, че ако не бъде извършена актуализацията, пенсионери ще останат под прага на бедността заради инфлацията, а за бизнеса няма да има помощи за ток.

Премиерът Кирил Петков акцентира също върху ключови законопроекти и дейности, които изискват непрекъснатата работа на Народното събрание и на правителството. Министър-председателят заяви, че до края на годината следва да бъдат приети редица закони, без които средствата по Плана за възстановяване и устойчивост не могат да дойдат. /БГНЕС