Петков: Политиците да спазват обещанията си

Време е политиците да си спазват обещанията и да няма скрито-покрито. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Петков заяви, че е чул много версии за съставяне на кабинет с първия мандат, включително и за правителство на малцинството. Той подчерта, че няма как да направят коалиция с ГЕРБ, защото тази партия не е оценила грешките си и по тази причина „Продължаваме промяната“ не ѝ вярват.

„Политиците винаги могат да си намерят някакво извинение за промяна на предизборните си обещания. Ние ще имаме една консистентна политика. Няма да предадем нещата, които сме обещали преди изборите. Тук говорим за спазването на обещания“, обясни Петков по Нова тв.

Попитан дали е разочарован от позицията на БСП в парламента, която доведе до избирането на Вежди Рашидов за председател, лидерът на ПП каза: „В петък се разочаровах, че не се опитахме всички заедно да изберем кандидат, който да си държи на позицията. Тези компромиси с оправдания за национална отговорност са ни довели до тук“.

Петков заяви, че по времето, когато са били в коалиция с БСП, те са направили някои много важни неща по посока на промяна и трябва да продължат с тази политика. На въпрос, ако БСП решат да се върнат към хартиените бюлетини, това ще бъде ли краят на отношенията им с ПП, Петков каза: Няма начало и край. За тези политики, които вярваме, че са в ущърб на България ще сме много силен коректив.

Бившият премиер коментира и изявленията на служебния енергиен министър Росен Христов, който го обвини, че е лобирал за определена компания за доставката на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“. „Нямам търпение да поканим този министър в парламента, който имаше погрешен подход към „Газпром“... Идеята, че ще сложим европейска фирма, която разчита на руско ядрено гориво, е национално предателство“, категоричен е Кирил Петков. /БГНЕС