Петков: Очаквайте утре още разкрития за нарушения в ДКК

Имам право да освободя хората, които са извършвали нарушения в Държавната консолидационна компания /ДКК/. Хората, които са извършвали тези нарушения, не могат да останат на своите позиции. Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков след днешното заседание на Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

„Намерихме огромен брой незаконни действия в ДКК и всички тези процедури без търг и конкурс, които са текли, за нас са недопустими. В момента тече конкурс, за да бъдат назначени хора в Управителния съвет“, заяви министър Петков и обеща: „Утре, ще направим още разкрития с МРРБ за нарушения в Държавната консолидационна компания“.

Той обяви, че МС е приела стратегия за общини без корупция.

„Приехме много сериозна мярка срещу корупцията. Това е един процес, при който България трябва да остане без корупция. Работим много сериозно с бизнеса, за да го подпомогнем“, каза министърът на икономиката.

Кирил Петков отказа да коментира темата за негова вероятна партия и бъдещото му участие в едно нова служебно правителство, назначено от президента Румен Радев, след като партиите от 46 НС не успяха да излъчат кабинет.

„Първо трябва да бъда поканен, това е решение на президента. След като бъда поканен, ще коментирам. Моята задача е да свършим максимално много работа“, заяви министърът на икономиката. /БГНЕС