Петков и Василев представят проекта "Продължаваме промяната"

Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще обявявят днес официално политическия си проект "Продължаваме промяната", предаде репортер на БГНЕС.

В покана, отправена от "Продължаваме промяната" в събота, се казва, че двамата, заедно с техни съмишленици, ще представят идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната в неформална обстановка.

Заради краткия период до предстоящите - трети парламентарни избори, обаче Петков и Василев нямат време за учредяване на партия и затова търсят мандатоносител. Кирил Петков заяви, че ще участват в изборите на 14 ноември. Все още се водят разговори затова и е малко вероятно днес да стане ясно коя е партията, с която "Продължаваме напред" ще се явят на изборите.

При предаването на поста в Министерство на икономиката през изминалата седмица, Петков даде заявка около тях да няма зависи хора и бе категоричен, че двамата с Василев не правят президентска партия.

"Вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели", посочи тогава Кирил Петков.

Просветният министър Николай Денков призна, че заради 15 септември и ангажимента към образование, също би се присъединил към проекта на двамата си колеги.

В петък "Галъп" оповести последното си проучване, в изводите на което отбелязаха: "Изследването няма как да установи недвусмислено подкрепата за тепърва създаващата се формация на Кирил Петков и Асен Василев – тъй като теренът на изследването е преди обявата на намеренията им. Двамата са сред политическите фигури у нас с най-бързо растящ личен рейтинг. При цялата условност на отчитането на лично доверие, при Борисов, например, то е 15,1% (което е исторически минимум за него), докато при Кирил Петков през този месец е 33,8%, което го нарежда сред първите в класацията на най-харесваните политици, оглавявана от Румен Радев (с лично доверие от 65,5% през този месец).

Според проучване на "Алфа рисърч", също обявено в петък, политическият проект на бившите служебни министри има потенциал да получи около 10% от гласовете на твърдо решилите да гласуват. Очакванията са той да нанесе най-голяма щета на "Изправи се.БГ!Ние идваме!", които могат да останат дори под бариерата да влизане в парламента, но засега това не е ясно. /БГНЕС