Петков: Чакаме падане на цените, нещата се движат в правилна посока

Чакаме бързо да се случат нещата, които искаме, цените да паднат, мораториумът да падне. В КЕВР са назначени професионалисти, чакаме в следващите две седмици да кажат разчета си. За мен нещата се движат в правилна посока. Това заяви в Брюксел премиерът Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Факт е, че във февруарските фактури се включиха допълнителни помощи, през март също ще има допълнителни помощи. Работи се целенасочено. Всеки един от нас иска да се случи по-бързо. Министерството на енергетиката дават всичко от себе си и новите назначения, които НС добри в КЕВР, вярвам, че ще имаме много по-добри резултати, отколкото досега, подчерта премиерът.

20 млн. ще се вкарат в наука при младите учени в БАН – за нови разработки. Бюджетът на прокуратурата е голям и в момента българите плащаме доста голяма цена, особено за нивото на правосъдие, което имаме, плащаме прекалено голяма цена. Тази промяна от прокуратурата към младите учени е посоката, в която би трябвало да има по-добър резултат, заяви Петков.

За предстоящия протест на Възраждане на 23 февруари, Петков каза, че има хора, които са там и искат да се махне зеленият сертификат. „Искам да кажа, че цялото правителство иска да се махне зеленият сертификат, чакаме да спадне здравният риск. Има група от хора, която ще бъде включена в протеста, за да показва несъгласие с правителството. Има част от криминалния контингент от различни райони на България, ще се включат, за да опитат да правят провокации“, добави Петков. Протестирайте, но внимавайте с другите, които не са от вашата група, а са там само за да правят хулигански неща. МВР разглежда всеки от сигналите, посочи още Петков. /БГНЕС