Петев: Срам и безотговорност, все едно играхме срещу Манчестър Сити

Срам и безотговорност, все едно играхме срещу Манчестър Сити. Това заяви старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев след унизителната загуба от Нордшеланд с 1:7 като гост в мач от втория кръг на груповата фаза в турнира Лига на конференциите. Българският шампион допусна най-тежкото поражение в историята си в двубой, който бързо трябва да забрави.

„До това поражение се стигна се на базата на това, което показахме в самия мач. Начинът, по който допуснахме пет или шест от седемте гола, това е един детски начин, който аз не мога да си го обясня. Една голяма безотговорност. Мога да се извиня на всички хора, които обичат нашия клуб. Като старши треньор поемам отговорност и съм първия виновник за това нещо. Във всеки официален мач, по този начин да допускаш 1, 2, 3, 4, 5 гола, нямам отговор. Безотговорно отношение и като треньор на Лудогорец ме е толкова срам, че не мога да опиша“, започна Петев.

„Все едно играхме срещу Манчестър Сити днес. Може би за първи път в кариерата си коментирам такъв мач. Разбирам да са те разбили от игра и да са създали 100 положения. Нова грешка, нова грешка и е много трудно. След 4:1 имахме 20 минути инициативата, сбъркахме за пореден път. Накрая бяхме неузнаваеми. Със смените станахме по-слаби“, продължи наставникът на „зелените“.

„Може би тази загуба ще ни дойде отрезвително. Това не се случва всеки ден и всеки трябва да понесе отговорност. Срам и безотговорност. Ако всеки един се чувства по начина, по който аз се чувствам, мисля, че това няма да се повтори“, завърши родният специалист, за чийто тим предстои домакинство на Пирин Благоевград в неделя в мач от Първа лига. /БГНЕС