Пет от пет за Реал след обрат срещу Майорка

Реал Мадрид продължава без грешка в Ла Лига, след като победи с 4:1 Майорка в мач от петия кръг. Столичани бяха без голямата си звезда Карим Бензема, който се контузи през седмицата - при победата с 3:0 срещу Селтик от Шампионската лига. В негово отсъствие се развихриха бразилците Винисиус Жуниор, който се разписа в пети пореден мач във всички турнири, и Родриго. Дебютното си попадение за домакини тък реализира Антонио Рюдигер.

Майорка изненадващо откри резултата на „Сантиаго Бернабеу“. В 35-ата минута Канг-Ин Лий центрира от фаул и нападателят Ведат Муричи с глава прати топката под напречната греда, пазена от Тибо Куртоа.

Шампионите изравниха резултата в четвъртата минута от добавеното време на първата част. Федерико Валверде пое топката от собствената половина, направи силен индивидуален рейд и с удар от дъгата се разписа в горния десен ъгъл на стража Предграг Райкович.

Реал Мадрид направи пълен обрат в 72-ата минута, когато Родриго проби в наказателното поле на Майорка и пусна успоредна топка на голлинията към Винисиус, който с едно докосване я прати в опразнената врата.

В 89-та минута Реал вкара и трети гол. Родриго премина през jтрима съперникови играчи и останал сам срещу Райкович, с лекота реализира. В добавеното време се разписа и Антонио Рюдигер. Германският защитник насочи добре топката в мрежата след страхотно центриране на Тони Кроос от свободен удар. Ситуацията беше преразгледана от ВАР и след нея бе установено, че Рюдигер е бил в редовна позиция.

Реал остава единственият без грешка в топ 5 първенствата на Европа и лидер в класирането с 15 точки. Майорка пък заема 13-ата позиция с 5 пункта. /БГНЕС