Песков: Путин не получава "изкривени" данни за военните действия в Украйна

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков отхвърли твърденията на The Wall Street Journal (WSJ), че руският лидер Владимир Путин получава "изопачена информация" за хода на „специалната военна операция” (СВО). Коментарът на Песков е цитиран в статия, публикувана на уебсайта на изданието в петък.

"Президентът, както и преди, получава информация от различни източници", цитира WSJ думите на прессекретаря на руския президент. - Всякакви твърдения, че получава изкривена информация, са неверни".

Според WSJ всяка сутрин Путин получава писмено обобщение за напредъка на „специалната военна операция” на Русия в Украйна, а според източниците на вестника предоставената му информация е "внимателно проверена, за да се подчертаят успехите и да се омаловажат неуспехите". Според WSJ данните, които постъпват от бойното поле за хода на войната се обработват от специалисти на ФСБ, след което те ги препращат към експертите на руския Съвет за сигурност. Те от своя страна предават информацията на секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев, който я представя на руския лидер. В публикацията се твърди, че в резултат на това данните често са "закъснели с по няколко дни"./БГНЕС, ТАСС

Москва / Русия