Перес с полпозишън в Саудитска Арабия, Шумахер се размина невредим след тежък удар

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес ще стартира от полпозишън в Гран при на Саудитска Арабия тази вечер, след като бе най-бърз във вчерашната квалификация. Перес стигна до успех в последния момент, подобрявайки времето на Шарл Льоклер от Ферари с 25 хилядни. Трето време в квалификацията даде другият пилот на Ферари Карлос Сайнц-младши, а от втора редица ще тръгне и световният шампион Макс Верстапен.

Серхио Перес

Вчерашната квалификация бе белязана от тежката катастрофа на Мик Шумахер. Шумахер, който кара втория си сезон във Формула 1, отскочи от бариерата на трасето в Джеда, след като изгуби контрол над своя автомобил Хаас при удар в бордюр. Медиците бързо пристигнаха на мястото на инцидента и го качиха в линейка. При удара бяха откъснати две колела от болида му. Впоследствие от Хаас съобщиха, че Шумахер е "физически добре" и е изписан от болницата, но няма да вземе участие в днешното състезание.

Изненадващо седемкратният световен шампион Люис Хамилтън не успя да преодолее още първата част на квалификацията. Британецът даде 16-то време и не намери място в Q2, като това бе първото му отпадане в Q1 от пет години насам. Той отпадна от Q1 в Бразилия преди пет години след катастрофа, но последният път, когато не успя да премине в Q2 само заради темпото си, беше в Гран при на Великобритания през 2009. Неговият съотборник в Мерцедес Джордж Ръсел даде шесто време в квалификацията.

Гран при на Саудитска Арабия стартира в 20:00 часа българско време тази вечер. /БГНЕС