Пегула и Гоф се класираха за втория кръг в Ийстборн

Световната номер 4 Джесика Пегула и сънародничката й от САЩ Коко Гоф достигнаха осминафиналите в подготвителния турнир преди Уимбълдън в Ийстборн.


Пегула се справи със съпротивата на китайската изгряваща звезда Цинуън Джън с 6-3, 6-4, докато Гоф се наложи над Бернарда Пера с 6-3, 6-2. Бившата финалистка на Ролан Гарос Гоф продължава да търси дебютна титла на трева, независимо че изгря на световната сцена именно на тази настилка – през 2019 тя стигна до четвърти кръг на Ол Ингланд Клъб, когато бе едва 15-годишна.

Тийнейджърката не допусна точка за пробив в мача и ще се изправи в следващата фаза срещу британката Джоди Бърадж. „Бернарда не е лесна опонентка, особено играеща с лява ръка на трева. Днес беше много ветровито, така че си мисля, че и двете искахме просто да вкараме още една топка в очертанията на корта. Като цяло съм щастлива от днешната победа“, коментира Гоф.

Втората поставена в основната схема Каролин Гарсия също прогресира напред след победа над квалификантката Мадисън Бренгъл с 6-1, 7-5.

В мъжкия турнир, Маккензи Макдоналд си осигури сблъсък на 1/8-финалите срещу водача в схемата Тейлър Фриц след категоричен успех над Марко Чекинато с 6-3, 6-3. /БГНЕС