Павел Колев: Акциите не ни помагат по никакъв начин

"Левски не заслужава това, което му се случва", заяви Колев.

"Промяна за нас няма в момента. Това, което можем да направим, е да се опитаме да разрешим казуса, защото казус има. Търсих Божков, но нямам връзка с него в момента", коментира изпълнителният директор на Левски Павел Колев, след като получи акциите на клуба от журналиста Сашо Диков, предаде репортер на БГНЕС.

Диков предаде мажоритарния дял акции на Колев на стадион "Георги Аспарухов", но те са джиросани от официалния собственик Георги Попов на премиера на България Бойко Борисов, така че ръководството на клуба няма как да оперира с тях. "Промяна за нас няма в момента. Това, което можем да направим, е да се опитаме да разрешим казуса, защото казус има. Търсих Божков, но нямам връзка с него в момента. Нямам връзка в момента и Борисов, но предполагам, че в някакъв момент ще трябва да разговаряме. Акциите са прибрани в касата на клуба, но ние не можем да разполагаме с тях по никакъв начин. Юридически собственик на Левски продължава да се води Георги Попов. Това, че акциите са тук не ни помага по никакъв начин", коментира Колев, след като прибра документите в касата на клуба.

"За мен Левски като клуб със 106-годишна история не заслужава това, което му се случва в момента, но това е нещо, което не зависи от нас. Изненада ме, защото аз се надявах, че разговорите, които съм провел с него, са го убедили, че той трябва да се раздели с акциите по начин, по който да позволи на клуба да се бори за съществуването си, защото в момента ние сме с вързани ръце и ефективни действия не можем да предприемем в момента", допълни той.

"Не мога да преценя в момента дали Левски е по-близко до спасение или обратното. Трябва да мине някакво време. Само днес получихме предложения за партньорство от две фирми. Водим разговори от доста време и с една чуждестранна фирма, въпросът е, че сега правим проверка за почтеност, защото Левски не може да си позволи да се идентифицира с компанията с офшорни активи", каза още Колев.

"Не само аз, цялата администрация на клуба, включително и спортно-техническото ръководство, продължаваме да си изпълняваме задълженията, основно с мотива да не блокираме работата на Левски", уточни Колев и допълни, че на този етап клубът трябва отново да разчита на финансова помощ от феновете в близките няколко дни, за да се избегне разтрогването на договорите от страна на играчите.

Директорът на Левски заяви, че първият отбор е готов да поднови тренировки под ръководството на наставника Петър Хубчев в близките дни, когато правителството разреши това. /БГНЕС