Патриша Аркет се завръща във фантастичен сериал

Известната актриса Патриша Аркет, на 53 години, се завръща на малкия екран в трилъра „Severance“ („Разделение“) – фантастичен сериал, режисиран от Бен Стилър.

Преди него Патриша изигра запомняща се роля в "Медиум", свръхестествен драматичен сериал, който ѝ спечели "Еми" през 2005 г.

Актрисата спечели своята популярност с появата си в хитовия „Истински романс“. Тя споделя за своите притеснения по това време.

"Чувствах се раздразнена. Когато излезе "Истински романс", някои критици казаха, че съм прекалено дебела. Наскоро сменях каналите и попаднах на "Истински романс" и си помислих: "О, Боже, вижте колко съм млада! Имах прекрасно тяло. За какво говорите?"

След "Истински романс", филма на режисьора Тони Скот, в който тя играе секс работничка, влюбена в Крисчън Слейтър, Аркет се снима в много известни филми - от "Изгубената магистрала" на Дейвид Линч до "Извеждане на мъртвите" на Мартин Скорсезе. В последния участва Никълъс Кейдж, за когото се омъжва през 1995 г. Бракът им продължава девет месеца.

Като се има предвид статутът на Аркет в "А-листата", преместването ѝ на малкия екран за "Медиум" е било неодобрявано преди 16 години.

"Телевизията е изобретателна, креативна и експанзивна. На мен ми хареса идеята, че мога да забавлявам хората чрез нея", споделя Патриша.

В „Severance“, наречен интелигентна комедийна драма, Аркет играе две роли. Сериалът представя идеята за разделяне на мозъците на служителите на две половини - една за работа и една за вкъщи, разказва "Гардиън".

"Това е объркващо", смее се Аркет. "Със сигурност имах много въпроси за героинята си. Коя е тази дама? Каква е тази компания? Какво се случва? И всеки въпрос получаваше по 500 сложни, многостранни и многоизмерни отговора, които ме изваждаха от равновесие."

Филмът „Severance“ се фокусира върху мистериозна нюйоркска компания, наречена „Lumon Industries“, която управлява схема, при която неработещите спомени на служителите се отделят от работните им спомени. Така че отивате на работа и нямате спомен за домашния си живот. Връщате се вкъщи и нямате спомен за това, с което си изкарвате прехраната. Всеки актьор играе две различни версии на себе си.

"Забавно е да бъдеш един човек, но двама души", казва Аркет за двойната си роля: тя играе шефа на колегата си Адам Скот - Хармъни Кобел, както и съседката му г-жа Селвиг. "Всъщност съм го правила няколко пъти. В "Изгубена магистрала" играя двама различни души. Тъй като работя в сферата на изкуството, постоянно скачам към различни неща".

"Severance" повдига някои актуални въпроси, като например нарастващото навлизане на технологиите и големия бизнес в съзнанието ни.

"Знам, че хората работят върху много странни неща с хибриди на човешки същества и технологии", казва Аркет. "Илон Мъск прави някои експерименти. Хората клонират различни неща, опитват се да върнат мамути от мъртвите, правят микророботизирани операции. В момента всичко е възможно, така че закопчайте коланите, всички сме на това лудо пътуване".

Актрисата споделя относно връзката на киното с личния ѝ живот: „Харесвам драмата в работата си, на екрана, но не и в реалния живот. Чувствам, че животът ми е много лишен от драматизъм. Преминала съм през много болка и загуби. Погребала съм много хора, които обичам, но от известно време насам не се е случвало нищо подобно. Така че се чувствам наистина благодарна." /БГНЕС