Пашкулев: Руската агресия осветли политическите демагози, българинът върна достойнството на страната

Дълбоките политически промени обикновено стават бавно и болезнено. Но не са малко и случаите, когато събитията изпреварват/объркват политическите циници и те биват разкривани и маргинализирани.

Руската агресия изпепели Украйна, но свали маските на техните скрити съюзници. На Балканите Сърбия на диктатора Вучич и Република Сръбска на Додик открито демонстрираха не просто зависимостта си, но и политическата си привързаност към разрушителната политика на Путин. След дни на мълчание, отказ да се присъедини към санкциите и открито да осъди агресията Белград организира извънредни въздушни полети до Москва. Със сигурност в продължение на десетилетия в университетите по света ще се изучава "разкритието на сръбската преса, че Украйна е атакувала Русия".

У нас войната в Украйна оголи политическия демагог Румен Радев, който от противник на уволнението на Стефан Янев (не се освобождава министър на отбраната при война) и твърденията, че ще бъдем мишена, ако помогнем на страдаща Украйна, се превърна в основното оръдие на антинатовската пропаганда у нас.

С фалшивото твърдение, че у нас 84% са срещу изпращане на военна помощ за Украйна Кирил Петков изтри и последната надежда, че има политически кураж и капацитет да защити страната ни. Петков доказа, че има и слаби познания в областта на дипломацията с приема на руския посланик в кабинета си.

Масовият митинг в подкрепа на Украйна в центъра на София – без никаква партийна намеса, ясно посочи посоката, в която ще се движи България. Тук трябва да подчертаем, че в нито една балканска страна не е имало такъв мощен митинг в подкрепа на жертвите в Украйна.

Българският гражданин рязко се разграничи от политическите демагози и по този начин превърна София в основния играч, не само в региона, но и в предстоящите драматични събития в Европа. /БГНЕС

-------------

Георги Пашкулев, главен редактор на БГНЕС