Парламентът заседава извънредно

Във вторник депутатите ще проведат извънредно заседание на парламента, разделено в открита и закрита част, предаде репортер на БГНЕС.

Народните представители ще разглеждат четири точки в открито заседание: Второ гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за здравното осигуряване, приет на първо четене на 20.02.23г., Законопроект изменение и допълнение на Закона за ратифициране на Протокола за предварително изпълнение на Споразумението относно Единния патентен съд, внесен он МС, Проект на решение за възлагане на МС да изготви всеобхватна и финансово обоснована програма за инвестиции в отбраната до 2032 г, както и ще бъде обсъдена Националната стратегия за младежта 2021-2030 г. и проект на решение, внесен от МС.

В закритата част на заседанието депутатите ще приемат четири годишни доклада за 2021 г., внесени от МС: Годишен доклад за дейността на Държавна агенция „Разузнаване“, Годишен доклад за дейността на Служба „Военно разузнаване“, Годишен доклад за дейността на Държавна агенция „Национална сигурност“, както и Годишен доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в Република България през 2021 г. /БГНЕС