Парламентът изслушва Константинова за разселването на бежанците

Народното събрание ще изслуша вицепремиера Калина Константинова относно решението на правителството за прекратяване на плана за изселването на бежанци от Украйна, предаде репортер на БГНЕС.

Според ГЕРБ изказването на Константинова е потресло всички. „Общественото мнение вече произнесе своята присъда - нейната оставка. Ние обаче искаме преди да дойде нейната оставка, тя да продължи да идва тук и докато вие гледате усмивката ѝ, да ви е срам“, заяви от парламентарната трибуна Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Палатковият лагер за бягащите от Украйна в Сарафово е готов

В понеделник вицепремиерът Калина Константинова заяви чрез видеообръщение, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

Още предния ден имаше множество сигнали за хаос при преместването на хората, чуха се много недоволни коментари заради планинските локации и недобрите условия на държавните бази, в които бежанците биват премествани.

Бежанците, които във вторник – 31 май, бяха извозени с автобуси в Елхово отказаха да пребивават там, считайки бежанския лагер за затвор и казаха, че се връщат обратно към морето. /БГНЕС