Първият в света подводен бар отвори в Мадрид

Марката джин Hendrick's изненада по необичаен начин с NEPTUNIA PUBMARINE - първия подводен бар в света. Посетителите се насладиха на джин-тоник под водата и сюрпризираха морските обитатели в Мадрид с присъствието си.

Hendrick's си партнира с проекта Seagrass Project - екологична благотворителна организация, посветена на опазването на морските екосистеми и набирането на средства в подкрепа на морското биоразнообразие.

Проектът Neptunia Pubmarine за подводен бар се ражда от необичайната изключителност, характерна за шотландската дестилерия Hendrick's, и от океанските легенди, които вдъхновяват марката. Барът, проектиран в най-чист викториански стил, се появи потопен в един от основните аквариуми на Мадрид. Безстрашните посетители, които се осмелиха да се спуснат в морските дълбини и да седнат на този необичаен бар, инсталиран върху пясъка на океанското дъно, имаха възможност да опитат коктейл под вода благодарение на последното поколение специално проектирани за тази цел акваланг батерии. Атмосферата на дегустацията включва компанията на всякакви морски видове: акули, скатове, костенурки и дори митологични русалки.

С пускането на NEPTUNIA на пазара Hendrick's ще събере средства в подкрепа на морските екосистеми - една от най-малко познатите, но най-важни групи организми, живеещи в морето. Средствата, набрани от продажбите на NEPTUNIA, ще бъдат дарени на Seagrass и ще покрият разходите, които позволяват на благотворителната организация устойчиво да разшири дейността си за възстановяване и защита на морското биоразнообразие в световен мащаб./БГНЕС