Първият произвеждан в Турция автомобил на изложението в Лас Вегас

Първият произведен в Турция електрически автомобил направи своя публичен дебют на най-голямото в света изложение CES 2022 в Лас Вегас.

„Определяме се като технологична компания. Ето защо сме на CES - мястото, където се събират последните технологични иновации и първите постижения", заяви по време на пресконференция Гюркан Каракаш, главен изпълнителен директор на турската Automobile Joint Venture Group (TOGG) - консорциумът, разработил автомобила.

Каракаш заяви, че технологиите на TOGG, обединени в платформата "Smart Life", обхващат много повече от напълно свързан автомобил.

"Ние изграждаме TOGG с изцяло ориентиран към потребителя подход. Ако един продукт не създава потребителска стойност, той няма да оцелее”, каза Каракаш.

„Определихме нашето интелигентно устройство C-SUV като ориентирано към потребителя, интелигентно, съпричастно, свързано, автономно, споделено и електрическо", отбеляза той.

Портфолиото на TOGG включва интелигентни енергийни решения. Батериите за автомобила ще се произвеждат на място чрез Siro Silk Road Clean Energy Solutions, съвместно с „Farasis Energy”.

Целта на компанията е да доставя батерии за всички видове електрически превозни средства и да присъства в неавтомобилни сектори като доставчик на батерии и на системи за съхранение на енергия.

TOGG има за цел до 2030 г.да произведе един милион автомобила в пет различни сегмента.

"До края на 2022 г. ще пуснем първия си автомобил в серийно производство", каза Гюркан Каракаш. Това ще бъде първият електрически SUV, произведен в континентална Европа от нетрадиционен производител. /БГНЕС