Отстъпката на горивата почти отпадна, но опашки по бензиностанциите няма

Въпреки очакванията, че ще има дълги опашки на бензиностанциите заради отпадането на отстъпката от 0,25 стотинки за литър гориво, в столицата липсват такива тази вечер. Дори и след края на работния ден малка част бяха решили да зареждат гориво на по-ниска цена, предаде репортер на БГНЕС.

Обстановката в бензиностанциите беше спокойна. Средната цена за бензин А95 е около 2,65лв. за литър, а средната цена на дизела е около 3,02 лв. за литър. Само след броени часове ще видим и колко ще нараснат цените на горивата, след като отстъпката отпадне.

Вероятно една от причините за липса на опашки по бензиностанциите през днешния ден, беше фактът, че Нова година е след ден и половина и част от хората вече бяха избрали да напазаруват всичко необходимо за посрещането на 2023 г., за да избегнат опашките в магазините и пазарите. Пазаруването за Нова година оказва влияние върху бюджета на всеки един от нас и по-голямата част от хората предпочитат да не харчат много пари наведнъж и вероятно по тази причина предпочитат да заредят колата си през някой от по-нататъшните дни.

Друга причина, поради която може би липсват дълги опашки по бензиностанциите е и фактът, че Народното събрание прие законопроект, с който се цели намаляване на цените на горивата с около 1 лев през 2023 г. Това безспорно е добра новина за всички шофьори на автомобили, защото би облекчило разходите в бюджета на всеки един от тях. Тъй като законопроектът беше приет само на първо четене тази година, през 2023 г. той ще бъде разгледан и на второ четене и едва тогава ще разберем със сигурност какви ще бъдат цените на горивата през новата година. /БГНЕС