Освободиха от ареста кмета на Ахелой, отнеха му книжката за 2 г.

Освободиха от ареста кмета на Ахелой. Отнеха му книжката за две години, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Кметът на Ахелой е задържан в съботния ден към 16 часа след гонка с полицията. Той не спира на подадения полицейски сигнал, след като патрулите го засичат да кара криволичейки по улиците на града. При ареста отказва да даде проба за алкохол, както и кръв за анализ. Бил е без документи и шофьорска книжка. След като щракват белезниците Иван Георгиев заявява, че му е лошо и е откаран в болница за преглед. След като разбира обаче, че трябва да даде кръв за изследване внезапно оздравява. Пред съпругата си заявил, че всичко е постановка.

„Няма да излезе да разговаря с медиите, каза че всичко е по някакъв сценарий. Един, два пъти се е случвало да кара пил”, заяви за БГНЕС Божана Георгиева- съпруга на кмета на Ахелой Иван Георгиев.

Свидетел на задържането на кмета от полицията става Мишо.

„С баща ми заедно работихме и не мога да кажа глупости за него! Хубаво момче е. Пиело му се пил, и аз съм пил като бях млад”, коментира инцидента Мишо Ников.

Кметът на Ахелой е освободен снощи от ареста преди да изтекат 24 часа от задържането му. От полицията обясниха, че глобата, която ще получи Георгиев е до 2 000 лева. Книжката му ще бъде отнета за срок от две години. /БГНЕС