„Остава” на сцена от 27 години, сега и с книга (ВИДЕО)

Музикантите от "Остава" събраха в биографична книга дългата и интересна история на една от най-емблематичните български рок банди, предаде репортер на БГНЕС.

Георги Георгиев, китарист и един от основателите на бандата

Книгата се казва "Аз ОСТАВА", а официалното ѝ представяне е в петък, 30 август, на традиционния вече "годишник" в "Маймунарника".

"Идеята за книгата е отпреди 7-8 години и е на журналиста и наш приятел Даниел Ненчев. Тогава той събра доста неща за бандата, но чисто организационно някак си не станаха нещата. Сега се появиха тези готини хора и амбициозни хора от издателство Scribens, които за една година я направиха”, каза пред БГНЕС Георги Георгиев, китарист и един от основателите на бандата.

Заедно с промоцията на книгата „Аз ОСТАВА” бандата ще отбележи и своя 27-ми рожден ден. Още на следващия ден, 31-ви август, момчетата ще акостират в култовото за Пловдив място – бар „Конюшните”, за да зарадват и феновете си от града под тепетата.

„Книгата е доста обемиста. Има адски много фотографии, най-вече от последните години. Те са дело на нашия приятел Добрин Кашавелов. Корицата на книгата също е негова. Има и доста стари снимки, както и фенски неща като чернови на текстове и други“, сподели Жоро.

Меломаните могат да намерят измежду много страници и доста интересни неща за бандата, разказани от други хора, които иначе няма от къде другаде да научат.

„Аз още не съм чел цялата книга. Емоционално ми идва малко в повече”, признава Жоро и споделя, че написаното вътре се отнася още и до всички музиканти от края на 90-те години до наши дни. „За съжаление не са много групите, които успяха да се запазят през това време”, допълва той.

Самото заглавие на книгата – „Аз ОСТАВА”, звучи и като отправено послание, а бандата силно се надява музиката, която продължава да прави и до днес, да е докоснала сърцата на хора от различни поколения. /БГНЕС