Осмокласник прати деветокласничка в болница след ритник в корема

Ученици се биха в столичната професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов”. Спречкването между момиче и момче завърши в болница. Момичето е откарано с линейка в „Пирогов“, където остава под наблюдение за 3 дни, предаде репортер на БГНЕС.

Инцидентът стана в професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов”.

За случая информира бащата на пострадалото момиче Благовест Стоилов, който призова училищните власти да предприемат мерки, за да не се допускат такива инциденти.

„Това е трети инцидент с моето дете. Случи се един път, втори път и на третия път директно ми се обадиха и ми казаха, че детето ми е вкарано в шокова зала неконтактно. Вие как бихте реагирали на това? При разговора ми с нея разбрах, че момчето е имало спречкване с нейна приятелка. Тя се е притекла на помощ. Последвал ъперкът в корема, след което паднала на земята и била изритана с крак в корема“, заяви Стоилов.

Бащата уточни, че при първия инцидент, момичета са ѝ късали кичури от косата, но напрежението помежду им било потушено.

Директорът на гимназията Нели Стоянова обясни, че от 8 години е на този пост и до викане на линейка се стига за първи път. Тя обясни, че инцидентът е станал преди началото на 5-я час, във фоайето, където се намира класната стая и кабинетът на медицинската сестра.

Бащата на пострадалото момиче Благовест Стоилов

„Учителката чува шума, излиза от стаята и вижда момичето, което е паднало във фоайето. На място е извикана и медицинската сестра, която веднага е извикала бърза помощ, защото се е притеснила момичето да няма разкъсвания. По това време бях в час. Оставих учениците и отидох да видя ученичката. Тя вече беше в медицинския кабинет, където се беше превила, но беше контактна“, заяви Стоянова и добави, че в училището е дошъл патрул на 3-то районно управление. Разпитани са очевидци на случката, а по-късно беше разпитан и осмокласникът, който след инцидента е напуснал сградата на училището. След обаждане от страна на директорката обещал да се върне, но с майка си.

За него Стоянова каза още, че той идва от училище в Божурище, където е повтарял 7 клас, но в гимназията е за първа година. Стоянова разкри, че детето е ставало неколкократно свидетел на побои и скандали между майка му и баща му. Вече осмокласникът живее само с майка си.

„Ученикът ще бъде наказан. Предстои педагогически съвет, на който ще решим какво да е то“, уточни тя и каза, че ще се работи с него.

На въпрос на БГНЕС дали се обмисля вариантът той да бъде изключен, директорката заяви, че това ще се реши на педагогическия съвет, но е убедена, че по този начин проблемът не може да се реши.

От „Пирогов“ казаха за агенцията ни, че момичето се възстановява. „Момичето е докарано в детска противошокова зала на „Пирогов”. Подробно е прегледана и изследвана към момента. Тя е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота и остава под наблюдение в детската хирургия на „Пирогов“, каза говорителят на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Мария Пойразова. /БГНЕС