О‘Съливан и Робъртсън отпаднаха от турнира в Белфаст

Рони О‘Съливан отстъпи на Бинтао Ян с 3-4 фрейма в мач от третия кръг на силния ранкинг турнир по снукър в Северна Ирландия. „Ракетата“, който загуби в предишните три издания на надпреварата в Белфаст от Джъд Тръмп с резултат 7-9, поведе след оспорвана откриваща партия.

Рони О'Съливан.

Последва отговорът на шампиона на Мастърс – серия от 89, преди Рони да реализира 1109-ия си сенчъри брейк в кариерата след поредица от 129. Китайският му опонент обаче отново не допусна именития съперник да се откъсне с два фрейма след 51. Нещо повече – азиатецът обърна резултата в своя полза и бе много близо до това да спечели в шест партии, но след серия от 64, шесткратният световен шампион от Уордсли открадна фрейма след 73.

В решителната партия и двамата имаха своите шансове, но слабата игра на О‘Съливан в защитен план му коства и мача след резултат 60-34 в полза на Ян във фрейм номер 7. Така, „Ракетата“ се сбогува с турнира, а китаецът ще играе с Мичъл Ман, елиминирал Хаотиен Лу с 4-1, в първия ясен четвъртфинал в северноирландската столица.

По-рано от надпреварата отпадна още един от фаворитите за трофея – Нийл Робъртсън, който бе надигран от Рики Уолдън с 1-4. Уолдън ще бъде съперник на Джаксън Пейдж, след като уелсецът не даде фрейм на Джак Лисовски за крайното 4-0. /БГНЕС