Опашките при предаване на протоколите продължават в „Арена Армеец”

Опашките в „Арена Армеец” продължават, членове на СИК все още чакат, за да предадат изборните си протоколи. По традиция отново се стигна до недоволство сред част от членовете на комисиите. Ръчното преброяване е забавило процеса, но работата продължава, предаде репортер на БГНЕС.

Пред БГНЕС от РИК заявиха, че организацията е била много добра, според членовете всичко е минало безпроблемно, не е имало провокации. От РИК казаха още, че хората са си свършили работата.

Не липсваше недоволство сред гражданите, които участват в предаването на протоколите.

„Организацията е лоша. Машините са прекрасна работа, но тази бумащина е отвратителна“, каза пред репортер на БГНЕС гражданин, който е участвал в предаването на протоколите.

„Хората помогнаха, колкото се може по-бързо минахме, но самите секции с това преброяване ръчно, писане, през няколко часа нови инструкции ни забавиха“, каза участник в комисия.

Според някои хора е имало забавяне на процеса, като транспортната организация не е била на изрядно ниво.

„Два часа чакахме, за да дойдем. Може ли да пуснат рейс в улица, която е малка дори за кола. Два пъти се връщахме от 36 СУ до 34 СУ. Възмутен съм, а такова нещо не е имало. Машините ги чакахме три часа да дойдат“, оплака се гражданин участвал в процеса.

Предаването на протоколите продължава. Има и сравнително голямо струпване на хора вътре в залата. /БГНЕС