Олимпиакос спечели 11-а Купа на Гърция, Везенков отново №1

Александър Везенков и Олимпиакос за втора поредна година вдигнаха Купата на Гърция. Във финала, в Ираклион българинът и отборът му бяха категорични срещу Перистери след 85:57. Трофеят е под №11 във витрината на „червено-белите“

Българинът бе с ключов принос за триумфа 27-годишният баскетболист реализира 20 точки за Олимпиакос. Освен това, той добави към статистиката си 5 борби и 5 асистенции за 20 минути на паркета като титуляр. 206-сантиметровото крило получи и наградата за MVP във финала.

От неговите колеги Алек Питърс се отчете с 26 точки, включително 8 тройки. Мустафа Фал финишира с 13 и 5 борби. Димитрис Морайтис бе най-резултатен за Перистери с 16 точки.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия.

Олимпиакос и Александър Везенков си осигуриха двуцифрен аванс още в края на първата част, след като дръпнаха с 16 точки. До финалната сирена отборът на българския национал не изпусна лидерството, приключвайки с общо 14 тройки от 29 опита, както и с общо 35 борби и 26 асистенции.

"Бахме много концентрирани в защита от самото начало. Перистери има много добър треньор. Това беше втората ни цел за този сезон и успяхме да я изпълним. Остават още две. Опитваме се да играем правилен баскетбол с принципите, заложени от треньора. Ще има трудни и добри времена. Не ставаме сработен отбор от нищото. Напреднахме много. Работим много, разбираме се добре и това се отразява на терена. В Перистери бяха уморени от натоварената програма. В този клуб има забележителни хора, те са достойни за уважение", сподели пред медиите в южната ни съседка Александър Везенков след мача. /БГНЕС