Огромни транспаранти в цяла Москва: "Сърби и руснаци братя завинаги"

На сградата на медийната къща "Русия днес" в една от най-старите части на Москва, така наречения Лефортовски район, е поставен голям транспарант с надпис: "Сърби и руснаци братя завинаги!" Същият плакат се появи на още няколко места в руската столица, едно от които е известната сграда на книжарницата "Дом княги", съобщават сръбските медии.

Освен думите, които символично показват отношенията между Москва и Белград, на транспарантите се веят руското и сръбското знаме.

Подобна акция бе организирана по-рано тази година в Москва пред сръбското посолство на 17 февруари - денят, в който Косово обяви независимост през 2008 г.

Тогава млади руснаци носеха плакати пред сръбската дипломатическа мисия, на които пишеше: "НАТО е убиецът на славянския свят", "Косово е Сърбия", "Руснаци и сърби са братя завинаги", като същевременно крещяха "Сърбия!".

Феновете на сръбския футболен отбор "Цървена звезда", по време на приятелски мачове с футболен клуб "Зенит" от Санкт Петербург имаха възможност да видят как феновете на руския тим също показаха плакати "Руснаци и сърби завинаги братя". Освен това през тези дни в израз на отношенията между двете държави, в Санкт Петербург руснаците развяха 600-метрово руско-сръбско знаме. /БГНЕС