Огнемир Митев остава в ареста, Александър Георгиев е под гаранция

Специализираният съд остави в ареста бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев като взе за него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, предаде репортер на БГНЕС.

На снимката: Огнемир Митев

По-рано стана ясно, че настоящият председател на комисията Александър Георгиев, който също беше привлечен като обвиняем, е освободен срещу "парична гаранция" в размер на 40 000 лева. Александър Георгиев е направил самопризнания, че е покровителствал бизнеса на Васил Божков. За съдействието на разследващите от страна на Георгиев потвърди днес и главният прокурор Иван Гешев. Прокурор Венцислав Фердинандов съобщи, че освен Георгиев още един служител на Комисията по хазарта е привлечен към наказателна отговорност.

На снимката: Венцислав Фердинандов

БГНЕС припомня, че бизнесменът Васил Божков е задържан на територията на Обединени арабски емирства, откъдето българската прокуратура чака официално потвърждение. Главният прокурор Гешев потвърди по-рано ареста във Виена на Борис Бекяров. Лицето, задържано в Австрия е част от организираната престъпна група на Божков. /БГНЕС

Аферата „Божков”