Одермат: Надявам се, че този сезон няма кой да ме победи

"Надявам се, че този сезон няма кой да ме победи", отговори на въпрос за БГНЕС Марко Одермат на пресконференцията, след като спечели гигантския слалом в Банско.

"Опитвам се винаги да печеля. Понякога това е по-лесно, понякога е по-трудно и разликите са съвсем малки. Предстоят още много състезания, на много писти и при различни състояния на снега. Сезонът е дълъг и конкурентите ми ще използват шансовете", обясни швейцарецът.

Победата бе шеста за него в гигантския слалом този сезон и общо девета поред. По този начин Одермат изравни рекорд на Алберто Томба пред погледа на легендата, а част от състезанието се проведе на пистата, носеща името на италианеца. "Не знаех за това. Преди малко го видях за няколко секунди. Той е прекрасен човек и идол на много скиори.

"Организацията е отлична, публиката е фантастична и съм щастлив да бъда тук и да постигна първата си победа в Банско. За съжаление няма да мога да отпразнувам победата, защото утре трябва да ставам рано, за да пътувам", завърши шампионът.

Вторият Александър Стийн Олсен сподели, че разликата между предишното му идване в Банско и сега са няколко години опит. На въпрос кога ще победи Одермат, той отвърна: "Трябва ми още един сезон. В момента съм щастлив от второто си място."

Австриецът Мануел Фелер обяви, че е щастлив от третото си място. Той добави, че състезанието е било много трудно и се надява утре да повтори и постижението си в коронната си дисциплина слалома. "Нямах големи очаквания към днешното състезание. Направих два много солидни манша, състезанието бе много силно, така че наистина съм доволен от позицията си. Марко (Одермат) е практически непобедим, Алекс (Стийн Олсен) се справи отлично и няма за какво да съжалявам", каза Фелер.

"Утре се очаква да ми бъде по-лесно, но в слалома разликите са много малки. Трасето е по-равно и всички ще натиснат максимално. Ще трябва да атакувам от самото начало и да не мисля за тактика. Целта ми е място на подиума и ако го постигна, това ще бъде страхотно. За момента представянето ми в слаломите е много задоволително, така че съм напълно уверен във възможностите си", заяви австриецът.

"Много приятно се чувствам всеки път, когато съм в Банско. Хората са много дружелюбни, освен това са фанатици, когато стане дума за ски. Радват ни се, организацията е на много високо ниво. Трудното е, че пътуването е дълго, а уикендите ни са кратки. Но утре ще се опитам да повторя представянето си от днес, когато състезанието много трудно", допълни Фелер. /БГНЕС