Общинските съветници на ГЕРБ: Нямаме й вяра на Вяра

Нямаме й вяра на Вяра. Това заяви Георги Георгиев, член на Столичния общински съвет от ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС


Георгиев коментира решението на областния управител Вяра Тодева да върне избора на зам.-председатели и комисиите в СОС.

Общинските съветници на ГЕРБ ще поискат от националното ръководство на партията отстраняването на областния управител на столицата по време на ротацията. Те обвиняват Вяра Тодева в политическа поръчка.

Тормозът от страна на Борис Бонев и Васил Терзиев над София продължава. Това го виждаме с решението на областния управител от днес, с което връща решението за избора на комисиите в Столичния общински съвет. Това, което прави Тодева, назначена от ПП, е изпълнение на политическа поръчка, заяви Антон Хекимян. Тя е поставена на този пост, за да бъде представител на държавата, а не партиен активист. Днес тя се прояви като активист на ПП-ДБ и „Спаси София. Днес пак е дръпната ръчната спирачка. Аз, като председател на групата на ГЕРБ-СДС в СОС, от името на моите колеги, ще поискаме от националното ръководство на ГЕРБ нейното отстраняване. Възможно е това да се случи по време на ротацията”, каза Хекимян.

За да работи съветът, избрахме председател на ПП, сега се оказа, че това не стига, оказа се, че искат още и още председатели. Три дни колегите не разбрали, че има не една, а три комисии в СОС, това е несериозно. Най-интересно е, че областният управител твърди, че на нея не са й известни извънредни обстоятелства, които да налагат да заработи общинският съвет и комисиите, това е несериозно. Смисълът на това нещо е още една седмица да се оказва натиск, след като сме избрали председател не за друго, а още комисии да оглавят колегите, а борбата беше за интересите и проблемите на гражданите, заяви Георги Георгиев. Очевидно никой от ПП-ДБ-СС не се интересува от проблемите на хората, продължава изнудването, а ние това няма да го търпим, категоричен е Георгиев. /БГНЕС