Общинският съвет прие бюджета на София

Столичният общински съвет прие бюджета на столицата, предаде репортер на БГНЕС.


Общият бюджет на София е над 2,5 млрд. лева. Бюджетът беше одобрен от ПП-ДБ и Спаси София и групата на ГЕРБ-СДС. "За" гласуваха 45 общински съветници, против се обявиха 15.

След близо 4 часа дебати, общинските съветници подкрепиха сборния бюджет на общината. Веднага след гласуването, кметът Васил Терзиев благодари на съветниците, които са гласували със „за“ и обеща активната работа да продължи.

Терзиев даде заявка за активна работа в изпълнението на приходната част. "Амбиция има, благодаря за даденото доверие", добави кметът.

В отрицателен вот Иван Таков от БСП се обърна към одобрилите бюджета съветници от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС с думите: "Разглобихте се на национално ниво, сглобихте се на местно ниво. Горчиво".

Пламен Данаилов от ИТН обоснова вота си "против" с липсата на ясна визия за управленска програма за следващите 4 години.

"Едва, когато видим тази програма, може да преосмислим нашето решение", каза Данаилов.

Единственият общински съветник от ВМРО – Карлос Контрера, мотивира отрицателния си вот с думите: "От днес влизате в нова епоха, която ще бъде в наратива "аз казах ли ви". С козметичните промени, които се направиха на бюджета, със сигурност той не гарантира всички сектори и функции. Ще бъдем свидетели на доста остри разправии в следващите дни между хората, които днес се поздравяват, че бюджетът е приет, защото не се изпълнява".

"Колеги от "промяната", прегръдката не е трайна, гледайте държавата и мислете какво ще ви се случи утре в София", посъветва Контрера. /БГНЕС