Обирджиите на детската готвачка от Кърналово остават в ареста

20-годишните момчета, които обраха готвачка в детска градина в петричкото село Кърналово остават в ареста, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Стоян Лукаров на 20 години и 24-годишният Мартин Стоянов обраха готвачката в детската градина в село Кърналово на 17 септември, в 5.30 часа сутринта. Двамата заплашили жената с нож и ѝ отнели сумата от 150 лева. Два дни след дръзкия обир, двамата бяха заловени и задържани от органите на реда.

По време на днешното заседание на Окръжен съд-Благоевград с председател на тричленния състав Красимир Аршинков, стана ясно, че Лукаров заплашил 60-годишната готвачката Валентина Голчева с опрян в гърлото ѝ нож, а Стоянов взел парите от портмонето ѝ. Ножът е открит в дома на Стоянов, а Лукаров ден след нападението над готвачката откраднал 50 лв. от автомобила на шефа си, при когото работел.

Има опасност двамата да се укрият и извършат ново престъпление, с тези мотиви съдия Аршинков ГИ остави в ареста. Според него обирът е бил старателно планиран, а набелязаната жертва наблюдавана, избран е ранен час, за да не може да извика за помощ. /БГНЕС