Няма да има мач с Джокович: Димитров загуби от Фриц след два тайбрека

Григор Димитров не успя да преодолее първия кръг на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, след като допусна поражение от №58 в света Тейлър Фриц с 0-2 сета. В отделните части снажният американец, който наниза цели 15 аса в срещата, надделя със 7-6(8), 7-6(4) за близо 2 часа игра на корт „Аранта Санчес". Така Гришо пропусна възможността да се изправи срещу световния №1 Новак Джокович, който чакаше победителя от този сблъсък.

21-годишният Фриц започна по-добре мача и имаше възможност за пробив още на първото подаване на Григор. Българинът отрази тази опасност и дори успя да пробие първи за 4-2 гейма. Съперникът му успя да изравни и така се стигна до тайбрек. В него хасковлията дръпна с 3-0, но допусна да бъде изравнен при 5-5. В крайна сметка Фриц се оказа по-настоятелен и затвори частта с 10-8 точки.

Вторият сет стартира неприятно за Димитров, който изоставаше с 3-0 и 4-1, преди да успее да спечели на свой ред три последователни гейма и да изравни за 4-4. Силният начален удар на Фриц му позволи да се задържи в сета и така се стигна до нов тайбрек. Първата размяна на полетата дойде при 4-2 в полза на Фриц, който удържа преднината си и затвори сета, а с това и мача със 7-4. /БГНЕС