Георгиев: Новата цветна борса на София облагороди запуснат терен

На мястото на запуснат терен, превърнал се в незаконно сметище, израства новата цветна борса на София, предаде репортер на БГНЕС.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев провери на място как върви реализацията на проекта. Новата борса се намира на бул. “Ботевградско шосе” в район Подуяне.

„С решение на общинския съвет предоставихме имота за срок от 10 години на пазари „Възраждане“, начело с изпълнителния директор Маргарита Александрова. Така борсата за цветя беше преместена от пазара „Димитър Петков“ на новата си локация - между ул. “Безименна” и ул. “Цар Симеон”, за да отговаря на потребностите на всички производители и търговци на цветя“, припомни Георги Георгиев.

Той отбеляза, че мястото е комуникативно и в близост се предвижда изграждане на метростанция по третия лъч на метрото. Борсата вече се използва от над 100 търговци на цветя на едро в София.

„С решение на общинския съвет на последното ни заседание одобрихме инвестиция за изграждането на покривна конструкция, предстоят и няколко други задачи, за да се превърне в съвременно тържище“, каза председателят на СОС.

Георгиев обяви, че предстои стената да бъде предоставяне за изява на талантливите графити артисти от различните организации, така че заедно с цветята, техните произведения да украсяват пространството. /БГНЕС