34 годишния гватемалец вижда във вулкана златна възможност да започне собствен бизнес - Пица Пакая. Използва известната италианска рецепта по много оригинален начин: като се възползва от реките лава, генерирани от вулкана, за да я изпечете при повече от хиляда градуса температура.
Първо Давид приготвя пицата на дървена дъска и след това я поставя върху поднос, направен да издържа на толкова високи температура. Следващата стъпка е да се предпази напълно, за да избегне изгаряния и накрая да го въведе в тази конкретна ниша от вулканични скали, в която се пече пицата. След като е готова, остава посетителите да й се насладят.
Процесът не е лесен и изучаването на техниката не е лесно: Давид трябва да се увери, че пиците му не се носят по течението на лавата, че тя не е прекалено гореща, тъй като температурата варира между 1500 и 2000 градуса . Това е същият метод, с който учените, изучаващи вулкана Гелдингадалсгос във Фаградалсфял (Исландия), например, са правили хот-дог.