Нюкасъл разгроми ПСЖ, Манчестър Сити и Барселона взеха своето

Нюкасъл разби Пари Сен Жермен с 4:1 у дома в среща от група F на Шампионската лига. На „Сейнт Джеймсис Парк“ вдъхновените „свраки“ отнесоха шампиона на Франция и дадоха заявка за излизане от „Групата на смъртта“ в тазгодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир.

Резултатът бе открит от Мигел Алмирон в 17-та минута, а в ролята на асистент за попадението се превърна Александър Исак. В края на полувремето добрата игра на домакините доведе до втори гол, дело на Дан Бърн. Малко след началото на втората част Шон Лонгстаф оформи класиката след подаване на Киърън Трипиър. Гостите все пак стигнаха до попадение чрез Лука Ернандес, но в добавеното време инкасираха и четвърти гол, отбелязан от Фабиан Шер.

Така Нюкасъл поведе в групата с актив от четири точки, с една повече от парижани. Милан е трети с два пункта, а Борусия Дортмунд е на дъното с един след нулевото равенство между двата тима в Германия в другия двубой. В третия кръг от ШЛ Нюкасъл е домакин на Дортмунд, а ПСЖ на Милан.

Действащият носител на трофея Манчестър Сити трябваше да чака до заключителните минути, за да стигне до победа над РБ Лайпциг с 3:1 като гост. „Гражданите“ се намираха в незавидна поредица от две последователни поражения във всички турнири, но поведоха чрез Фил Фодън в 25-та минута. Лоис Опенда изравни за „биковете“ малко след началото на второто полувреме, преди Хулиан Алварес да донесе успеха на Пеп Гуардиола и компания, след като първо се разписа в 84-та минута, а след това асистира на Жереми Доку за крайното 3:1.

Сити е лидер в група G с пълен актив от шест точки, с три повече от втория Лайпциг, докато Йънг Бойс и Цървена звезда са с по един пункт след зрелищното 2:2 в Белград.

Барселона също взе своето при гостуването на Порто, печелейки с минималното 1:0. В мач номер 100 на Шави начело на каталунците, единственото попадение във вратата на домакините падна в добавеното време на първата част и бе дело на Феран Торес. След почивката „драконите“ така и не съумяха да стигнат до равенство и така Барса, която остана с човек по-малко на терена в самия край след втория жълт картон на Гави, води в таблицата на група Н с шест точки. С по три са Порто и Шахтьор Донецк, след като украинците обърнаха Антверпен с 3:2 като гост. Белгийците са последни без точка до момента.

Всички резултати от мачовете в сряда:

Група Е:

Атлетико Мадрид – Фейенорд 3:2

Селтик – Лацио 1:2

Група F:

Борусия Дортмунд – Милан 0:0

Нюкасъл – Пари Сен Жермен 4:1

Група G:

Цървена звезда – Йънг Бойс 2:2

РБ Лайпциг – Манчестър Сити 1:3

Група Н:

Роял Антверпен – Шахтьор Донецк 2:3

Порто – Барселона 0:1. /БГНЕС