Нюкасъл спря Арсенал на "Емиратс", Манчестър Юнайтед продължи с победите

Отборът на Арсенал загуби първи точки като домакин от началото на сезона във Висшата лига, след като направи равенство 0:0 с Нюкасъл на "Емиратс". "Артилеристите" имаха възможност да дръпнат с 10 точки на върха в класирането, но бяха спрени от солидния тим на "свраките".

Габриел Мартинели и Еди Нкетия бяха близо до гола в края, но в крайна сметка лондончани не успяха да вкарат и трябваше да се задоволят с точката. По този начин Арсенал вече има 44 точки, осем повече от втория Манчестър Сити, който е с мач по-малко. Нюкасъл е на трета позиция с актив от 35 точки.

В същото време Манчестър Юнайтед продължи с добрите изяви след подновяването на първенството и разби Борнемут с 3:0 у дома. На 'Олд Трафорд" головете за домакините вкараха Каземиро, Люк Шоу и Маркъс Рашфорд, а Давид де Хеа се отличи с няколко добри спасявания след почивката. За "червените дяволи" това бе четвърти пореден успех в Лигата, след който те заемат четвърто място в подреждането с 35 точки и мач по-малко от Нюкасъл. Борнемут е на 14-та позиция с 16 точки.

Останалите резултати:

Евертън - Брайтън 1:4

Лестър - Фулъм 0:1. /БГНЕС